Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jak nešlápnout do H..... ( exkrementu )

3. 10. 2014

 Tak tu máme zase komunální volby. Škvoři a štíři vylézají z děr a projevují neobyčejnou aktivitu. Sliby létají vzduchem po stovkách a jejich vykřikovatelé se drží známého politického hesla "nikdo vám nemůže dát tolik, kolik vám můžu já slíbit". Lidé jsou často znechuceni a nechce se jim k vobám, neboť jsou přesvědčeníi, že jde jen o jakousi komedii a že jejich hlas stejně nic nezmění. Nejít volit je ale krajně nezodpovědné, neboť i špatná volba je lepší, než žádná volba !!!!

Zde je několik typů, jak se nenechat napálit a neskočit lecjakým lumpům, lotrům a jiným vykukům na jejich špeky:

1. Pokud někdo vypadá, jako lump, lotr a podvodník, pak to s největší pravděpodobností bude lump, lotr a podvodník, byť se usmívá sebelíbezněji !

2. Někteří z kandidátů jsou představováni, jako úspěšní podnikatelé. V některých případech to může být pravda, ale zrovna tak to mohou být jenom "bílí koně" našich, či zahraničních mafií !

3. Pokud někdo bude říkat, že by řídil město jako firmu, pak to zřejmě myslí tak, že by sedřel z lidí kůži a sám si nacpal svoje kapsy!

4. Pokud  kandidát vlastní větší firmu, zeptejte se jeho zaměstnanců, jak s nimi zachází. Stejně tak bude v případě úspěchu zacházet s občany našeho města. Jenom dejte pozor, aby Vám případně v návalu vzteku oslovený zaměstnanec nepřerazil ruce lopatou !

5. Než se rozhodnete dát hlas někomu, kdo se dere na nějakou vyšší funkci, najděte si na internetu vyhledávač google a zadejte:" registr dlužníků " a připojte patřičné jméno i s titulem. Pokud na Vás vyskočí informace, že dotyčný kandidát je vyšetřován pro daňové podvody, nebo pro podezření z korupce, dejte raději hlas někomu jinému. Nebylo by asi pro naše město důstojné, kdyby nám na zastupitelstvo vodili starostu, nebo radního v klepetech!!

6. Pokud Vám někdo na předvolebním mítingu nabídne zadarmo buřta, či guláš, pak si buďte jisti, že po volbách mu zaplatíte celé prase !

7. Lumpa poznáte také podle toho, že útočí na city voličů. Zejména tím, že se nechává fotit ve skupině malých dětí, či ve společnosti různě postižených lidí.

8. Pokud si někdo ve zralejším věku najednou začne psát před své jméno akademický titul, aniž jeho okolí zaznamenalo, že by někde studoval, tak vězte, že s tituly se nešmelilo jenom v Plzni !!

9. Každý lump, lotr a podvodník se věnuje dobročinné činnosti. Z každé ukradené tisícovky věnuje s velkou pompou a publicitou pětikorunu na ušlechtilé účely!

10. Nehodnoťe kandidáty podle toho, co slibují, ale podle toho, co již pro naše město udělali.

11. Zamyslete se, zda někdo nejde do komunální politiky jenom proto, že již má vyhlédnuto, co z majetku města, nebo jím vlastněných firem zprivatizuje, či jiným způsobem ovládne, nebo ukradne.  Proslýchá se, že jeden z aktivních kandidátů má políčeno na Bukovskou vodu. To by asi Hradečáci velmi brzy poznali pravý význam pojmu "voda nad zlato".

 

Jen voliči můžou rozhodnout, zda naše město zůstane městem, které je dobré k žití, či se stane městem, které bude dobré tak leda k  blití !!

 

                                                                                                           Vlasta Pecka