Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bajka o zajíčkovi a lišce

24. 8. 2011

Bylo, nebylo, v jednom lese žili zajíc a liška. Liška byla pohledná, kožichu hedvábného. Naproti tomu zajíc byl již poněkud vypelíchaný, údů křivých, chrupu již nevalného. I pravil jednou zajíc sám sobě: Léta běží, nohy těžknou, budu se muset poohlédnout po nějaké nevěstě. Ta liška, kurňa, to je ale fešná baba. To by bylo něco!

I vyrazil zajíc s pugétem a košíkem buřtů na námluvy. Lištičko, sousedko moje půvabná, pojmi mě za manžela, pravil k ní zajíc roztřeseným hlasem. Jsem po všech stránkách zabezpečen a splním ti každé přání. To by nemuselo být zlé, pomyslela si liška, zajíc je sice postarší, ale má pěkný pelech a na knížkách bude mít také jistě něco nahamouněného.

Zajíčku, zajíčku, odvětila liška, jdeš na to moc rychle, napřed se musíme více poznat. Víš co? Povoz mě zatím trochu na ocásku, zadovádíme si trochu. Nasedla liška zajícovi na ocásek a ten nadšeně vyrazil na mýtinu.  Ale ouha! Jen se pohnul, liška spadla a tak se stalo ještě několikrát. Liška se prostě na jeho malém ocásku udržet nemohla. S takovým ocasem se můžeš dát vycpat, ty starej šašku, pravila liška a odkráčela znechuceně do své zablešené nory.

Já nešťastník ubohej, zalkal zajíc, asi už zůstanu na ocet. Co se mnou jenom bude, kdo mi ve stáří poslouží! A jak tak naříkal, dostal dobrý nápad. Sebral své vkladní knížky a za vybraný obnos koupil Mercedes. S kvílením brzd zastavil před liščí norou a zařval: Polez ven, ty mrcho zrzavá! Teď poznáš, co je to pravý zaječí svezení! Naložil zajíc zkoprnělou lišku a jezdili po lese cesta, necesta. Zanedlouho vedl si spokojený zajíc svou zrzavou nevěstu k oltáři. A jestli nepošli, jezdí tam možná po pasece dodnes.

A poučení z této bajky?

Máš - li malý ocas a chceš se šťastně oženit, kup si pořádné auto!

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

nadpis

Pepa,9. 3. 2013 14:17

Ahoj, nasel jsemm na netu super stranky s automaty zdarma a jeste ke vsemu pekne sexy babou tam :D mrknete na www.ZdarmaAutomaty.cz a zahrajte si :)

nadpis

Sandra,25. 2. 2013 16:39

Ahoj, letos koluje po internetu a mezi lidma nová forma přivýdělku, ideální na zimu, když je večer hodinka dvě času :) Sama si takto vydělávám už od ledna a fakt mě to nadchlo! Miliony z toho sice nejsou, ale dokud to jde, tak se mi hodí každá snadno vydělaná kacka :) Kdyžtak mrkněte na www.Cervena-Cerna.cz